Experience zijspan

De DSRA stelt voor ieder seizoen een zijspan ter beschikking aan een nieuw te vormen combinatie. Het DSRA experience zijspan heeft als doel om een nieuw team gedurende één seizoen een betaalbare en laagdrempelige opstap te bieden in de zijspansport.

 

Het experience zijspan zal deelnemen aan alle wedstrijden die tellen voor het Nederlands Kampioenschap. Het NK is gecombineerd met de Northern Sidecar Cup die wedstrijden rijden op het TT Circuit in Assen en diverse prachtige circuits in Duitsland en België.

 

Als je wordt gekozen voor het DSRA experience zijspan, ga je als team zelf aan de slag om je eigen sponsors te werven en om je team op te zetten. Het zijspan wordt voor je klaargemaakt, maar het is wel de bedoeling dat je daar regelmatig heen gaat. Vooral om te leren hoe zo'n zijspan in elkaar zit, maar ook om bepaalde dingen op jezelf af te stellen.

 

Het experience zijspan wordt kosteloos ter beschikking gesteld. Het experience team heeft het zijspan tijdens dat jaar zelf in beheer en doet ook zelf het dagelijkse onderhoud. Daarnaast is het team zelf verantwoordelijk voor de kosten van het inschrijfgeld van de races, brandstof etc.

 

Het team wordt in Val de Vienne bijgestaan door Frank Remmé voor het technische aspect. In deze dagen en in de winter word je wegwijs gemaakt in het dagelijkse onderhoud wat je daarna zelf kan oppakken. Gedurende het seizoen staat zowel het DSRA bestuur als de andere teams altijd klaar wanneer het team hulp nodig heeft.

 

De procedure

Als je geïnteresseerd bent om te rijden op het experience zijspan kan je dit laten weten via info@dsra.nl Enkele van de geïnteresseerden worden geselecteerd om in oktober mee te doen aan de opstapdag. Daarna gaat de DSRA met de deelnemers in gesprek om uiteindelijk een team te kiezen die het seizoen daarop op het experience zijspan mag rijden nadat ze de licentiecursus met goed gevolg hebben afgerond.