Na de behaalde eerste en de tweede plek in de twee eerste races om het Frans kampioenschap, in het weekend van 6 en 7 april, gaat zijspancoureur Bennie Streuer vol goede moed naar het Circuit Le Mans.

Daar wordt op 20 april de eerste WK race van dit nieuwe seizoen 2019 voor zijspancombinaties gehouden.

KNMV training Assen 2019 foto Henk Teerink 006

Foto: Henk Teerink

De twee races die ook op het Circuit Le Mans werden afgewerkt, hebben het vertrouwen van Bennie Streuer goed gedaan. Naast de vele testkilometers die Team Streuer in de aanloop naar dit seizoen heeft gemaakt, geven de uitslagen van de twee wedstrijden een goed gevoel. “Alles is tot nu toe zonder mechanische problemen gegaan”, laat de zijspancoureur uit Grolloo weten. “Het materiaal is in prima staat en ik ben erg tevreden over de rondetijden die ik maakt. We zitten bij de andere internationale toppers, dus zijn er mogelijkheden voor winst.”

Het enige dat niet volgens de planning is gegaan, is het herstel van bakkenist Kevin Rousseau. De Fransman heeft afgelopen week aan Bennie Streuer laten weten, nog niet geheel hersteld te zijn van zijn schouderblessure. Rousseau liep een gescheurde pees op en kon de eerste trainingen niet met Streuer meedoen. “Net als in de voorbereiding zal mijn vriendin Ilse nu als bakkenist meegaan naar Frankrijk. Voor mij maakt het geen verschil, want Ilse is net zo’n goede bakkenist als Kevin. Ik hoop in Hengelo (11 en 12 mei) weer op Kevin te kunnen rekenen.”

Tijdens de races begin april in Frankrijk, had Streuer, die toen ook met Ilse de Haas reed, geen moeite wereldkampioen Tim Reeves bij te houden. “Ik weet dat hij toen op topsnelheid reed en mijn rondetijden deden niets voor hem onder. Voor mij een teken dat alles in orde is voor de eerste WK-race.”

Overigens zal Bennie Streuer zijn Kawasaki-blok enkele dagen voor de races van Le Mans nog wel gaan testen op een testbank. Inmiddels kan Team Streuer beschikken over drie identieke 600cc Kawasaki motorblokken. Volgens de stuurman voelt hij tijdens het rijden geen verschil tussen de blokken.

Team Streuer 05 mrt 2019 Foto Henk Teerink

Foto: Henk Teerink

Dat er drie blokken in optimale staat zijn, heeft te maken met het drukke wedstrijdprogramma dat Streuer dit jaar afwerkt. Naast alle races voor het wereldkampioenschap, rijdt de zijspancoureur uit Grolloo ook alle ONK-races en alle races voor het Duits kampioenschap. “Het zijn totaal 34 races en dat betekent dat er een zware wissel wordt getrokken op het materiaal.”