De DSRA organiseert jaarlijks de opstapdag. Tijdens deze dag stelt de DSRA geïnteresseerden in de gelegenheid om te ervaren wat het is om passagier te zijn in een race-zijspan. De eerstvolgende opstapdag vindt plaats eind 2021.

Bij de opstapdag zijn verschillende Nederlandse en Duitse zijspanteams aanwezig met hun F1 of F2 zijspan. Nadat je wordt geselecteerd om deel te nemen word je in één van de teams ingedeeld en krijg je de mogelijkheid om een paar keer mee te rijden. De sessies worden rustig opgebouwd. Nadat je een keer stilzittend bent mee geweest om het circuit te verkennen krijg je daarna de kans om links uit de hangen of om rechts over het achterwiel te hangen. Je wordt deze dag begeleid door ervaren passagiers uit de verschillende teams.

Met de opstapdag hoopt de DSRA mensen enthousiast te maken voor deelname aan de DSRA licentiecursus. Indien je deze cursus met goed gevolg hebt doorlopen kun je de wegracelicentie aanvragen bij de KNMV, met deze licentie kun je deelnemen aan het ONK. Voor meer informatie zie: https://www.dsra.nl/licentiecursus. Indien je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in het volgen van de licentiecursus is de opstapdag als eerste kennismaking een niet te missen gelegenheid.

Kledingvereisten
Voor deelname aan de opstapdag is het dragen van een integraalhelm, lederen motorkleding, stevige schoenen en een rugprotector verplicht. Aan de kleding mogen geen scherpe delen zitten die het zijspan kunnen bekrassen. Deelnemers die de kledingvoorschriften negeren kunnen door de DSRA worden geweigerd. Mocht je twijfel hebben aan jouw kleding, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met foto’s van de kleding die je wil gaan gebruiken.

Inschrijven
Inschrijven voor de opstapdag is helaas nog niet mogelijk, de inschrijving wordt een aantal weken voor de opstapdag geopend.

Van deelnemers aan de opstapdag wordt een vergoeding gevraagd. Deze vergoeding dient (gedeeltelijke) ter dekking van de kosten van de deelnemende teams. Deelname is mogelijk vanaf vijftien jaar en na ondertekening van een aansprakelijkheidsverklaring. Ouders van deelnemers jonger dan achttien jaar dienen de aansprakelijkheidsverklaring mede te ondertekenen.

Deelnemen als rijder
Voor zeer geïnteresseerde is het ook mogelijk om als rijder deel te nemen aan de opstapdag. De DSRA neemt ieder jaar haar experience zijspan mee voor een kleine groep mensen die serieuze interesse hebben om te starten als rijder. Mocht jij deze uitdaging aan willen gaan, mail dan voorafgaand aan de opstapdag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.