Op zaterdag 15 oktober 2022 organiseert de DSRA de jaarlijkse zijspan ‘opstapdag’. Tijdens deze dag stelt de DSRA geïnteresseerden in de gelegenheid om te ervaren wat het is om passagier te zijn in een race-zijspan.

Bij de opstapdag zijn verschillende Nederlandse, Belgische en Duitse zijspanteams aanwezig met hun F1, F2 of classic zijspan. Het evenement zal plaatsvinden op het PVI Circuit in Lelystad. Aanvangstijdstip is 10.00 en de dag voor de opstappers wordt rond 14.00 uur afgesloten.  Nadat je wordt geselecteerd om deel te nemen word je in één van de teams ingedeeld en krijg je de mogelijkheid om een paar keer mee te rijden. De sessies worden rustig opgebouwd. Nadat je een keer stilzittend bent mee geweest om het circuit te verkennen krijg je daarna de kans om links uit de hangen of om rechts over het achterwiel te hangen. Je wordt deze dag begeleid door ervaren passagiers uit de verschillende teams.

Met de opstapdag hoopt de DSRA mensen enthousiast te maken voor deelname aan de DSRA licentiecursus. Indien je deze cursus met goed gevolg hebt doorlopen kun je de wegracelicentie aanvragen bij de KNMV, met deze licentie kun je deelnemen aan het ONK. Voor meer informatie zie: https://www.dsra.nl/licentiecursus. Indien je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in het volgen van de licentiecursus is de opstapdag als eerste kennismaking een niet te missen gelegenheid.

Kledingvereisten
Voor deelname aan de opstapdag is het dragen van een integraalhelm, lederen motorkleding, stevige schoenen en een rugprotector verplicht. Aan de kleding mogen geen scherpe delen zitten die het zijspan kunnen bekrassen. Deelnemers die de kledingvoorschriften negeren kunnen door de DSRA worden geweigerd. Mocht je twijfel hebben aan jouw kleding, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met foto’s van de kleding die je wil gaan gebruiken.

Inschrijven
Wil je meedoen aan deze opstapdag? Stuur dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin opgenomen: naam, adres, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en een duidelijke motivatie met welk doel je naar de opstapdag komt. Geef ook aan of je voorkeur uitgaat naar een F1/F2 of classic zijspan. Begin oktober krijg je te horen of je bent geselecteerd voor de opstapdag en zal je verdere informatie ontvangen.

Van deelnemers aan de opstapdag wordt een vergoeding gevraagd van €25,-. Deze vergoeding dient (gedeeltelijke) ter dekking van de kosten van de deelnemende teams. Deelname is mogelijk vanaf vijftien jaar en na ondertekening van een aansprakelijkheidsverklaring. Ouders van deelnemers jonger dan achttien jaar dienen de aansprakelijkheidsverklaring mede te ondertekenen.

Let op: krijg je binnen één week geen bevestigingse-mail, dan is de aanmelding niet goed binnengekomen en moet je je opnieuw aanmelden.