Zaterdag 20 oktober werd de jaarlijkse opstapdag van de DSRA op het PVI circuit in Lelystad gehouden. Er waren meer dan tien Nederlandse en Duitse teams aanwezig met hun F1 of F2 zijspan en ruim veertig cursisten. De cursisten hadden deze dag de mogelijkheid om te ervaren wat het is om passagier te zijn in een race-zijspan.

Opstapdag 20 oktober 2018

Nadat iedereen zich ‘s ochtends had ingeschreven volgende een korte briefing. Tijdens deze briefing werd onder andere het doel van de opstapdag en de regels uitgelegd en werd de teamindeling bekend gemaakt.

Om 10 uur konden de cursisten de baan op. De eerste sessie werd gebruikt om aan de snelheid te wennen en het circuit te leren kennen. De cursisten hoefden in deze sessie alleen nog maar ‘mee te rijden’: stil zitten en goed vast houden. In de sessies daarna werd de moeilijkheidsgraad telkens opgevoerd. De cursisten begonnen met het oefenen van het rechts over het achterwiel hangen in de rechterbochten. Daarna werd ook links uitgehangen in de linkerbochten. Toen de cursisten dit onder de knie hadden werd de snelheid elke ronde iets opgevoerd. Er wordt door de DSRA teruggekeken naar een geslaagde dag met veel enthousiaste mensen en opkomende talenten. Ilse de Haas: “Ook vandaag waren er weer veel cursisten die snel de draad wisten op te pakken. Een aantal hiervan hebben zich nu al opgegeven voor de cursus in 2019 en ik hoop dat er nog meer bij komen.” De DSRA is op dit moment nog steeds op zoek naar een team dat aankomend jaar op het DSRA experience zijspan gaat rijden. Mocht je hier interesse in hebben, stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De DSRA wil Hennie Sweers van het PVI circuit in Lelystad bedanken voor het beschikbaar stellen van de het circuit. Daarnaast wil de DSRA de teams en uiteraard alle baancommissarissen en ehbo’ers bedanken die hebben meegeholpen om de opstapdag tot een succes te maken.

{gallery}Opstapdag2018/20102018:150:100:0:0{/gallery}