De eerste WK-race voor de zijspannen zit er op en Team Drugsadvies Sidecarshop heeft direct een prima eerste stap gezet om de doelstelling voor dit seizoen te halen.

Endeveld Remme Le Mans 01 april 2019Foto: Mark Walters

Met de achtste plek, zaterdagmiddag op het circuit van Le Mans in Frankrijk, hebben Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Ens) laten zien dat het mogelijk is, in dit voor hen eerste volledige WK seizoen, bij de beste tien te eindigen. Vooraf had het team zich dat ook ten doel gesteld.

Al tijdens de trainingen zag stuurman Endeveld mogelijkheden voor een goede klassering en hij wist zijn machine in de kwalificaties op de tiende startplek te brengen. “Ik had in de tweede kwalificatie gehoopt dat er iets meer in zat, maar ik kon mijn tijden van de eerste training niet verbeteren, wat ik ook probeerde.”

In de wedstrijd wisten Endeveld en Remmé vanaf de start direct een positie op te klimmen, maar ze verloren even later ook weer een plek. “Eigenlijk was het een saaie race. Ik heb geen duel kunnen leveren met andere coureurs, omdat we niet dichterbij kwamen en ook door anderen niet werden achterhaald.”

Uiteindelijk werd het tweetal achtste, mede omdat enkele topcombinaties tijdens de race met pech te maken kregen. “Wij zijn zowel in de trainingen als in race verschoond gebleven van technische problemen. Wanneer ik zie hoeveel combinaties kampten met pech in de training en ook in de race, dan kunnen wij niet anders dan onze monteurs een grote pluim geven. De technici hebben alles prima onder controle en daar zijn we erg trots op”, aldus Endeveld.

Team Drugsadvies Sidecarshop reed de gehele race constante rondetijden en daar was stuurman Kees Endeveld erg tevreden mee. Het duo staat na deze eerste race achtste in de tussenstand van het wegrace WK-zijspannen.

Endeveld Remme Le Mans 02 april 2019
Foto: Mark Walters