Met de wetenschap dat er weinig tot niets op het spel stond voor Team Drugsadvies Sidecarshop begonnen Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Ens) zaterdagmiddag aan de IDM-race op het TT Circuit Assen.

IDM Assen 2019 01 Endeveld Remme foto Henk Teerink

Foto: Henk Teerink.

Dat het tweetal vanaf de laatste plek toch negende werd, stemde tot tevredenheid. Als gastrijders ging het duo in deze wedstrijd van start en het doel op het natte circuit was de afstelling van de machine onder natte omstandigheden goed onder controle te krijgen en te optimaliseren.

In de vrije training op vrijdag was er tevredenheid over de positie (4e) die na afloop werd ingenomen, maar op de natte baan lieten de tijden te wensen over. De eerste kwalificatie verliep voor een overgeconcentreerde Endeveld niet naar wens. “Ik wilde teveel en was daardoor te krampachtig bezig. In de tweede kwalificatie herpakte ik mezelf. Maar het was toen zoeken naar de juiste banden. Regenbanden, intermediates, slicks. Het was gewoon moeilijk kiezen, omdat de baan niet kletsnat was, maar ook niet overal droog. Toch pakte ik de negende startplek”, blikte de stuurman terug op de training.

IDM Assen 2019 01 Endeveld Remme foto Henk Teerink

Foto: Henk Teerink.

Aan het eind van de zaterdagmiddag gingen 21 combinaties van start voor een ingekorte race over negen ronden. Endeveld en Remmé kozen er voor vanuit de pitlane te starten om zo, vanaf plek 21, het juiste ritme op het half-natte asfalt te vinden. Gestaag klom het tweetal naar voren. Na drie ronden lag Team Drugsadvies Sidecarshop al dertiende en de opmars ging nog even door. Een ronde later 12, twee ronden later 11 en met nog één ronde te gaan plek negen. Met die klassering finishte het duo. “Er stonden voor ons geen kampioenspunten op het spel, waardoor ik geen risico heb genomen. Omdat ik op het natte en gladde en soms ook droge asfalt mijn eigen race wilde rijden, begon ik vanuit de pitlane. Ik heb weer wat extra’s geleerd met de afstelling op de natte baan, waardoor het toch een leerzaam wekend was. En daarbij was de klassering voor ons van ondergeschikt belang”, liet Endeveld na afloop weten.

IDM Assen 2019 01 Endeveld Remme foto Henk Teerink

Foto: Henk Teerink.