Het motorwegraceseizoen 2018 is nauwelijks geëindigd, of Kees Endeveld van Team Drugsadvies Sidecarshop heeft de plannen voor 2019 al gereed. De zijspancoureur uit Grolloo gaat zich met bakkenist Jeroen Remmé (Zwolle) richten op het WK-seizoen 2019.

Foto Henk Teerink

"Wij willen ons volledig richten op alle WK-races", zegt Endeveld. "Er komen geen veranderingen in het team, het motorblok is in prima staat en het zijspan is ook in orde. Komende winter veranderen alleen enkele details. Vanaf nu moeten wij zorgen dat het budget voor de WK-races er komt". Het WK is het hoogste niveau van de wegrace voor zijspancombinaties en Endeveld hoopt zich in die WK-cyclus verder te ontwikkelen met zijn team.

Het afgelopen seizoen verliep bepaald niet vlekkeloos. Vanaf het begin van het racejaar was er mechanisch malheur met het 1000cc motorblok, waardoor er nauwelijks zonder zorgen kon worden gereden. “Wij hebben niet alleen weinig kunnen rijden, maar de vele pechgevallen hebben ook veel geld gekost. Daarom zijn wij halverwege het seizoen voortijdig overgestapt naar een 600cc machine en vanaf dat moment ging het een stuk beter. De monteurs hebben ook uitstekend werk verricht, want voor hen was een 600cc-blok ook nieuw”, laat Endeveld weten.

In de drie races die Team Drugsadvies Sidecarshop met de 600cc krachtbron reed op het TT Circuit, wisten Endeveld en Remmé de rondetijden telkens naar beneden bij te stellen. “Daarom hebben wij het seizoen 2018 met een positief gevoel kunnen afsluiten. Het is een mooie aanloop naar komend seizoen, want we weten waar we nu aan toe zijn. Daardoor kan het team vanaf het begin van het nieuwe seizoen verder bouwen en Jeroen en ik kunnen ons richten op het verbeteren van rondetijden”, zegt Endeveld.

Outfit Carl Cox Racing

Voor het nieuwe seizoen aanbreekt gaat Kees Endeveld nog naar Nieuw-Zeeland. De coureur heeft een persoonlijke uitnodiging ontvangen van het Nieuw-Zeelandse zijspanteam Carl Cox. “In december ga ik naar Nieuw-Zeeland en mag daar op uitnodiging van het team van Carl Cox drie races rijden. Dat lijkt mij een geweldige ervaring. Verleden jaar heb ik daar al twee races mogen rijden en nu drie. Ik kijk er enorm naar uit”, aldus Endeveld, die verwacht in maart zijn eerste trainingen voor het seizoen 2019 te kunnen afwerken.