Nog enkele dagen en het wereldkampioenschap voor zijspannen begint op het circuit van Le Mans in Frankrijk. Op zaterdag 20 april wordt op het beroemde circuit in Noordwest-Frankrijk de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen afgewerkt.

Endeveld Remme 07 maart 2019 Foto Henk Teerink

Foto: Henk Teerink

Team Drugsadvies Sidecar Shop, met Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Ens), heeft het doel voor dit seizoen al gesteld: in de eindstand eindigen bij de beste tien van de wereld, of in de directe nabijheid van de top tien.

Volgens coureur Endeveld geen onhaalbaar doel. “We hebben veel kunnen trainen en op 7 april hebben we al twee races voor het Franse kampioenschap op Le Mans gereden. Daarin werden we tussen de coureurs die ook aan het WK meedoen zesde en zevende. Het span met de 600cc Kawasaki-motor voelt goed aan en technisch loopt de machine ook heel goed. Ik zit nu aan het niveau, waarmee ik voorheen met de 1000cc machine reed. Het geeft veel vertrouwen voor het komende seizoen.”

Eind vorig seizoen maakten Endeveld en Remmé de keus om definitief te kiezen voor de WK-races en dit seizoen zal het tweetal de volledige cyclus van het WK meerijden.

“In het voortraject heb ik bewust gekozen om te trainen op circuits waar dit jaar WK-wedstrijden worden verreden: Le Mans in Frankrijk, de Pannonia Ring in Hongarije en het TT Circuit Assen. Puur om die circuits goed te leren kennen.”

Team Drugsadvies Sidecar Shop heeft op technisch gebied niet veel veranderd ten opzichte van verleden jaar, maar wel is het aantal teamleden volgens Endeveld uitgebreid. “We hebben er nu een data-specialist in opleiding bij en een extra monteur. Op die manier hebben we meer handen aan de motor en dat geeft rust in het team. Juist door de inzet van de extra menskracht hopen wij voordeel te halen.”

Voor Endeveld en Remmé liggen er dit seizoen zes circuits te wachten waarop één of twee WK-races worden gehouden: 20 april Le Mans (Frankrijk), 29 en 30 juni Pannonia Ring (Hongarije), 20 en 21 juli Oschersleben (Duitsland), 18 augustus TT Circuit Assen (Nederland), 23 tot 25 augustus Reijka (Kroatie) en 19 en 20 oktober Navarra (Spanje).

Endeveld Remme 04 maart 2019 Foto Henk Teerink

Foto: Henk Teerink

Naast de WK-cyclus wordt deelgenomen aan de Ducati Clubraces op het TT Circuit, de Sidecar Trophy in Reijeka, de Spa Bikers Classic op circuit Francorchamps en een internationale race op het oude GP-circuit van Imatra in Finland. Ook wordt gereden tijdens de IDM-race op het TT Circuit in september en in dezelfde maand wordt meegedaan aan de zijspanrace tijdens de British Superbike op het TT Circuit Assen.