Het zijspanteam Drugsadvies Sidecarshop Racing gaat dit weekend niet van start op het circuit van Zolder in België. Tijdens trainingen voor de IDM/ONK race, vrijdag, liep de 1000cc machine van stuurman Kees Endeveld (Grolloo) en bakkenist Jeroen Remmé (Ens) verre van optimaal, waardoor de twaalfde tijd werd gerealiseerd. Het duo kampte vooral met de oliedruk die niet op het juiste niveau kwam.

Toen de tweede training op vrijdag daardoor werd gemist, besloot Kees Endeveld zich voor de wedstrijd terug te trekken. “Op deze wijze heeft het geen zin. Vanwege de slechte vooruitzichten voor de race heb ik besloten niet van start te gaan. Het materiaal is gelukkig wel heel gebleven, maar het motorblok presteert ver beneden de maat. Voor mij is dit een reden om te stoppen met de 1000cc-machine en mij voor de rest van dit seizoen te richten op de 600cc Kawasaki”, aldus Endeveld in België.

Vrijdagavond keerde hij teleurgesteld met Jeroen Remmé huiswaarts. De komende weken zal het duo zich gaan bezighouden met het prepareren van de 600cc machine. De komende race, ook een IDM/ONK-wedstrijd, is in het weekend van 27 tot en met 29 juli op het circuit van Schleiz in Duitsland. “We proberen het materiaal op tijd gereed te hebben, maar het is niet zeker of dat gaat lukken”, aldus Endeveld.