Met de negende plaats in de hoofdrace op zondag heeft Team Sidecarshopracing van Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Ens) de wedstrijden in het kader van de British Superbikes naar tevredenheid beëindigd.

De negende klassering in het sterke internationale deelnemersveld op het TT Circuit Assen was tevens een goede afsluiting van dit seizoen. Voor het Nederlandse zijspanduo liggen er dit jaar geen wedstrijden meer in het verschiet.

Het koppel begon het weekend op het TT Circuit Assen met technische problemen en die hadden zaterdagmiddag hun invloed op de eerste van de twee races van dit weekend. In de regen eindigden Endeveld en Remmé zaterdag op de zeventiende plaats en dat was erg teleurstellend. “We hebben gewoon een slechte race gereden en dat moet morgen in ieder geval beter”, liet Kees Endeveld zaterdag na de wedstrijd weten.

Of die woorden hebben geholpen is niet bekend, maar de negende plaats die het duo zondagmiddag wist te bevechten was een prima verbetering.
Startend vanaf de zeventiende plek werd in de eerste ronde direct een forse opmars gemaakt. Zes combinaties werden in die eerste omloop door een prima sturende Endeveld gepasseerd. Daarna ontspon zich een gevecht met twee andere combinaties. Het Engelse duo Ellis/Richardson werd van die twee gepasseerd, waarna Endeveld/Remmé negende lagen en zicht hadden op Holden/Wilkes op de achtste plaats. Het tweetal bleef kleven aan het achterwiel van Holden en Wilkes, maar het gelukte de Nederlanders niet ook die twee terug te wijzen. Op het moment dat de race door een rode vlag-situatie een ronde voor het officiële eind werd beëindigd, lagen Endeveld en Remmé nog steeds negende.

“Toch ben ik erg blij met dit resultaat. Het is een mooie afsluiting van dit weekend en ook van dit het seizoen. Vandaag heb ik in deze wedstrijd veel geleerd qua sturen, het rijden van de ideale lijnen en het remmen van Holden, een enorm ervaren coureur. Omdat ik achter hem zat, heb ik voor mezelf veel kunnen leren”, zei Kees Endeveld aan het eind van de zondagmiddag.
Voor hem en Jeroen Remmé zit het seizoen er nu op. Terugkijkend vat Kees Endeveld het seizoen als volgt samen: “Een erg moeizaam seizoen, met vooral veel mechanische problemen, waar je eigenlijk zelf niet veel aan kunt doen. Toch hebben we ook progressie geboekt, want in één van de wedstrijden hebben we een hele sterke Nederlandse concurrent, John Smits, achter ons weten te houden en in een rechtstreeks duel verslagen.”

Team Sidecarshopracing met Kees Endeveld en Jeroen Remmé hoopt volgend seizoen de weg naar boven definitief te kunnen vervolgen.