Dure pech voor Endeveld en Remmé

Het team Drugsadvies Sidecarshop, met Kees Endeveld en Jeroen Remmé, is met een forse schadepost teruggekeerd van de IDM-wegrace op het circuit Oschersleben. Op de Duitse racebaan verliep de tweede wedstrijd voor de zijspannen dit weekend voor de Nederlandse combinatie desastreus.

Nadat zaterdagmiddag de zesde plaats was behaald, ging op zondagmiddag de motor van het span van Endeveld/Remmé kapot. In de tweede ronde van race werd het motorblok opgeblazen en dat betekent een forse schadepost voor het zijspanduo.

001 Foto Henk Teerink

Foto:Henk Teerink

De mannen gaan op zoek naar extra budget om de laatste race van het seizoen, tijdens de British Superbikes op het TT Circuit, eind september toch te kunnen rijden. De eerstvolgende race die meetelt voor het Open Nederlands Kampioenschap, volgende week zondag in België, moet al noodgedwongen worden overgeslagen.

Zaterdag ging het nog redelijk naar wens. Nadat in de kwalificatie de zesde tijd was gereden, drie seconden sneller dan de vorige race op Oschersleben, werd nog vol goede moed aan de eerste race begonnen. Na een goede start klommen Endeveld en Remmé naar de vierde plek. Ze wisten de top drie redelijk goed te volgen, tot de race werd stilgelegd vanwege een crash van één van de andere combinaties. Na de herstart had het tweetal de vijfde plek in handen en deze positie kon worden verdedigd tot de voorlaatste ronde. Toen passeerde de Nederlandse combinatie Smits/Verbrugge team Drugsadvies Sidecarshop. In de laatste bocht van de race heroverden Endeveld en Remmé die vijfde plek, maar in de laatste meters werden ze alsnog geklopt door Smits/Verbrugge. Het verschil op de streep was slechts 0.2 seconden.

In de race op zondag ging het in de tweede ronde al fout voor team Drugsadvies Sidecarshop. Het motorblok begaf het. “We hopen nu budget te vinden om alsnog de laatste race op het TT Circuit, 29 en 30 september te kunnen rijden”, liet Kees Endeveld na afloop zeer teleurgesteld weten. “Om alles gereed te hebben voor komende zondag lukt ons niet meer. We hopen dat we eind september toch nog bij de British Superbike te kunnen rijden.”

002 Foto Henk Teerink

Foto:Henk Teerink