Na een enerverende sprintrace op de vrijdag, konden de WK zijspan teams vandaag zich weer opmaken voor de goldrace over 13 ronden. Team Streuer was tot diep in de nacht aan het werk geweest om het span weer optimaal te prepareren, na hun uitstapje in grindbak tijdens de sprintrace.

Team Streuer

foto credit : Mark Walters

Ook vandaag had een ieder weer een goede start, en begon het gevecht om de overwinning direct weer waar het een dag eerder was opgehouden. Helaas moest team Holden al tijdens de eerste ronde hun span aan de kant zetten met mechanische problemen. Maar daar hadden de teams van Reeves, Birchall, Paivarinta en Streuer geen oog voor want zij waren vanaf het begin al vol in gevecht. Bij de eerste doorkomst was haast niet te zien wie voorop lag. In de 2e ronde zetten Bennie Streuer met z,n Franse passagier Kevin Rousseau de snelste tijd neer. En zetten de Fin Paivarinta onder druk, maar verder dan er naast komen zat er nog niet in. Ook Reeves en Birchall waren met elkaar in gevecht, en het verschil tussen de top 4 was dan ook minder als een seconde toen ze de 3e ronde ingingen.

Streuer keek het eerst eens even aan hoe alles verliep, maar bij het ingaan van de 7e ronde plaatste hij een aanval op Paivarinta, die leek te slagen. Helaas pakte de Fin een paar bochten later alweer de 3e plaats terug, diverse malen werd er van positie gewisseld tussen de Finse en Nederlandse combinaties. Hetzelfde gebeurde aan de de kop van het veld tussen Reeves en Birchall. Door al deze gevechten bleef de top 4 binnen een seconde en was het en spannende race voor de toeschouwers.

In de 10e ronde plaatste Streuer opnieuw een aanval op de Fin en die had deze keer geen kans om Streuer terug te pakken. Streuer verhoogde het tempo nogmaals en zette ook de aanval in op de Birchall broers. Diverse malen was de Drent voorbij de Engelse broers, maar steeds konden zij de aanval direct weer counteren. Door dit gevecht had Paivarinta ook weer de aansluiting gevonden en was het zaak voor Streuer om een meer verdedigende de lijn te gaan rijden, en was de kans op de 2e plaats wel verkeken. Maar konden ze wel hun 3e plaats vast houden en pakten zo de laatste podium plaats. De top 4 finishte binnen 1.7 seconden, en dat beloofd veel voor de resterende WK races, een ding is duidelijk de verschillen bij de top 5 zijn zeer klein.

Na afloop was Bennie Streuer dan ook zeer tevreden, en was het gebeuren van de sprintrace haast al weer vergeten. En was zeer tevreden met de behaalde podium plaats, maar nog meer met het feit dat hij weer kon mee strijden om de top posities. Door deze 3e plaats stijgt team Streuer naar de 6e plaats in de WK tussenstand, en kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de komende WK rondes.

Team Streuer

foto credit : Mark Walters