Zondag 22 oktober werd de opstapdag van de DSRA op de Junior Track gehouden bij het TT Circuit in Assen. Er waren maar liefst tien zijspannen aanwezig en ruim veertig cursisten.

Nadat iedereen zich ’s ochtends had ingeschreven volgende een korte briefing. Tijdens deze briefing werd onder andere de bedoeling van de opstapdag uitgelegd en de teamindeling bekend gemaakt.

opstapdag dsra 002

Om 10 uur konden de cursisten de baan op. De eerste sessie werd gebruikt om aan de snelheid en het circuit te verkennen. De cursisten hoefden alleen ‘mee te rijden’ en zich goed vast te houden. In de sessies daarna werd de moeilijkheidsgraad telkens opgevoerd; eerst alleen rechts over het achterwiel hangen, daarna ook het links uithangen meepakken. De deelnemers maakten met elke sessie meer progressie en daardoor kon de snelheid ook elke keer iets opgevoerd worden. Er wordt door de DSRA teruggekeken naar een geslaagde dag met veel enthousiaste mensen en opkomende talenten, hopelijk zien wij vele terug bij de cursus van 2017.

Ilse de Haas: “Ook vandaag waren er weer veel cursisten die snel de draad wisten op te pakken. Een aantal hiervan hebben zich nu al opgegeven voor de cursus in 2018. Daarnaast hebben we al twee enthousiaste teams gevonden die op het DSRA experience zijspan willen rijden.”

De DSRA wil Jeroen Steenhuis van het TT Circuit bedanken voor het beschikbaar stellen van de Junior Track. Daarnaast wil de DSRA de teams en uiteraard alle baancommissarissen en ehbo’ers bedanken die hebben meegeholpen om de opstapdag tot een succes te maken.