Afgelopen zondag zijn de cursisten begonnen aan het praktijkgedeelte voor hun licentie. Jord Klok was hier wederom aanwezig met zijn RSR-zijspan. Naast zijn eigen passagier hebben ook andere cursisten hierdoor kunnen oefenen met het onder de knie krijgen van de basistechnieken. Met name voor de passagiers is deze dag zeer belangrijk geweest, zij hebben op lage snelheid de houdingen kunnen oefenen zodat zij straks op hoge snelheid sneller hun ritme zullen vinden. Progressie was duidelijk zichtbaar: tegen het einde van de dag hebben alle cursisten laten zien klaar te zijn voor het echte werk in Frankrijk.

DSRA

Ilse de Haas: ‘Het niveau ligt dit jaar zeer hoog, ik kan met overtuiging zeggen dat iedereen grote stappen heeft gemaakt afgelopen zondag. Ik ga dan ook met veel vertrouwen met onze cursisten naar Val de Vienne’.

Over twee weken zullen de cursisten richting het circuit Val de Vienne in Frankrijk vertrekken. Hier kunnen zij twee dagen rijden op een echt circuit samen met ervaren coureurs uit heel Europa. Als zij dit gedeelte met succes afronden, hebben zij hun internationale licentie binnen en kunnen zij deelnemen aan races door heel Europa. 

De DSRA wil het TT Circuit Assen bedanken, in het bijzonder Jeroen Steenhuis en Mark van der Ploeg, die hen de mogelijkheid hebben gegeven om hier de tweede dag van de DSRA Licentiecursus te houden. Daarnaast wil de DSRA Jord Klok bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn zijspan.