Voor de laatste twee cursusdagen zijn de cursisten afgereisd naar het Franse circuit du Val de Vienne. De dag begon met een briefing, daarna werd het circuit bocht voor bocht doorgenomen zodat de cursisten goed voorbereid de baan op konden later die dag. ’s Middag kregen de cursisten een uur de tijd en mochten ze voor het eerst het echte circuit op.Er was een grote groep zijspannen omdat een aantal buitenlanders zich ook bij de groep hadden aangesloten.

ValdeVienne

Ze begonnen met een aantal rondes rijden, de pits in voor aanwijzingen, een aantal rondes rijden en weer de pits in voor aanwijzingen. Gerard Daalhuizen en Ilse de Haas reden ondertussen tussen de cursisten door, zo konden ze goed zien hoe de cursisten het deden en hen tips geven. De cursisten hebben veel rondes gereden en hebben na een dag trainen al een hoop vooruitgang geboekt.

Aan het eind van de middag werd het theorie-examen afgenomen, waarbij de kennis van de vlaggen en verschillende onderdelen van het algemeen, wegrace en technisch reglement werden getoetst. ’s Avonds werd een ronde over het circuit gelopen. Tijdens deze ronde werd bocht voor bocht uitleg gegeven over wat de passagiers hier moesten doen, maar ook over de te rijden racelijnen en hoe bochtencombinaties aangesneden moesten worden.

Dinsdagochtend konden de cursisten een half uur de baan op, de uitleg van maandag avond konden ze nu in de praktijk toepassen. De cursisten hebben tijdens deze training zo veel mogelijk meters gemaakt. De cursusleiders stonden in de pitstraat klaar om de cursisten op te vangen voor het beantwoorden van vragen en voor eventuele uitleg. ’s Middags was de laatste training voor de cursisten aangebroken. Na een korte warming-up werd tweemaal een startprocedure geoefend, zodat de cursisten optimaal zijn voorbereid op hun eerste wedstrijd. Daarna was de gelegenheid om zelf nog een aantal rondes te rijden.

Het DSRA SidecarXperience team, bestaande uit Jarno Bouius en Erik Gunter, heeft het goed gedaan deze week. Naarmate de week vorderde raakten ze steeds beter op elkaar ingespeeld. Na het afronden van de cursus hebben zij nog een paar productieve test sessies kunnen rijden. Jarno en Erik komen 2 april weer in actie samen met de andere ONK coureurs op het TT circuit van Assen

De certificaten werden ’s middags door Tim Reeves uitgereikt. De cursus is succesvol afgerond en iedereen heeft zijn examen gehaald!